
Τις έφαγα στην Γαλλία πρόσφατα σ’ένα πολύ παλιό ζαχαροπλαστείο στην Μασσαλία και ξεσηκώθηκα να τις φτιάξω! Αυτή η συνταγή είναι η πιο απλή που βρήκα και από τις πιο νόστιμες που δοκίμασα! Προσοχή στον χρόνο γιατί θέλουν μόνο 20 λεπτά βράσιμο αλλιώς θα σας σκληρύνουν! Θα ζαλιστείτε μόνο και μόνο από την μυρωδιά…
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Yλικά
- Ηλιέλαιο για επάλειψη
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κτ.σ. μέλι
- 30 γρ. βούτυρο ζωικής προέλευσης
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για ακριβώς 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ λαδώνουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια ή παγοθήκες με το ηλιέλαιο.
- Βάζουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στις θήκες και αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ