Η πιο κλασική εκδοχή του! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές cheesecake και κατέληξα σ’ αυτήν εδώ που μοιράζομαι μαζί σας γιατί είναι η πιο τέλεια!
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 125 gr. λιωμένο βούτυρο
- 750 γρ. τυρί κρέμα philadelphia
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 180 γρ. sour cream (ξινή κρέμα)
- 60 ml. χυμό λεμονιού
Sour cream topping
- 240 γρ. ξυνή κρέμα
- 2 κτ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κτ. γλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σ’ ένα μπολ και τα σπάμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα από τα μπισκότα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι που βγαίνει ο πάτος του.
- Σιγά-σιγά με τα δάχτυλά μας απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε όλο το ταψάκι, στον πάτο και στα τοιχώματα σε όλο το ύψος του.
- Αποθηκεύουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το βάλουμε για λιγότερη ώρα στην κατάψυξη.
- Όσο περιμένουμε, φτιάχνουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Ρίχνουμε σε αυτό τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
- Έπειτα, προσθέτουμε την ξινή κρέμα και το χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
- Για το topping απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε το πάνω στο γλυκό.
- Σερβίρεται κρύο!