Calzone από το μποστάνι μας σε μια πιο χωριάτικη version. Δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν έχετε μπαξέ. Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σας!
Υλικά για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 4κτ.σ. ελαιόλαδο
- 1κτ.γλ.αλάτι
- 220ml νερό
- 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κολοκύθι μεγάλο (όπως της φωτογρ.) ή 5 κανονικά
- 500γρ. φέτα όχι πολύ σκληρή
- 1κτ.σ. μαραθόσπορο
- 5-6 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 1κτ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί αφού το πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι και το καλύψουμε με μεμβράνη ή με μια πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση
- Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη από τη χοντρή του μεριά. Το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίξει όλα του τα υγρά σε σουρωτήρι.
- Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μαραθόσπορο. Προσθέτουμε το κολοκύθι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Τοποθετούμε πάλι τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει από τα υγρά της και αφήνουμε να κρυώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το βασιλικό και αν θέλουμε λίγο ακόμα αλάτι.
- Μοιράζουμε το ζυμάρι σε ίσα κομμάτια. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σχηματίζοντας κυκλικά ζυμάρια.
- Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στη μία άκρη κάθε ζυμαριού και κλείνουμε από την άλλη, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας δυνατά και γυρνώντας το κάτω μέρος της ζύμης προς τα πάνω.
- Σπάμε το αυγό σένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε όλες τις επιφάνειες από τις calzone μας με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.