Food Stories

Κέικ λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι και κάρδαμο

6 Νοέμβριος, 2017

Είναι γλυκό της κολάσεως αλλά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα λόγω του κάρδαμου και της λευκής σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μπαχαρικά όπως κανέλα και παραπάνω ξύσμα πορτοκαλιού.

Το αξίζεις. Μαζί με τον απογευματινό σου καφέ θα φας κι αυτό το γλυκό που δεν είναι ένα συνηθισμένο κέικ, αλλά το έχεις πειράξει λιγάκι και έχει μυρίσει μέχρι το σπίτι του γείτονα. Του δίνεις άνετα την θέση της τούρτας και αν τολμάς το κάνεις cup cakes και το μοιράζεις στη δουλειά (για να μην χοντρύνεις μόνος σου).

 

 

Υλικά

Για το κέικ

  • 250γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 280γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 4 αυγά
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κτ.σ. κάρδαμο σε σκόνη
  • Σχεδόν μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 2κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το ganache

  • 250γρ. λευκή σοκολάτα
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με ένα μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το κάρδαμο και το μπέικιν.
  4. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ και τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.
  5. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες-αλευρωμένες φόρμες του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 160 βαθμούς.
  6. Γαρνίρετε από πάνω με την ganache ή κόβετε στη μέση το κέικ, απλώνετε την ganache και καλύπτετε όλο το κέικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ