Food Stories

Bucatini με σάλτσα από κολοκύθα και ματζουράνα

30 Οκτώβριος, 2017

Είναι απειλητικά χοντρές και μερικές φορές τεράστιες. Φίλοι, γνωστοί, ξαδέρφια, γονείς, παππούδες και θειάδες χαίρονται ασύστολα να στις κάνουν δώρο κάθε τέτοια εποχή. Κατασκηνώνουν στην κουζίνα σου και πιάνουν χώρο με τσαμπουκά. Άκου όμως λίγο! Είναι και πεντανόστιμες. Είναι φουλ υγιεινές και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σε γλυκά και σε αλμυρά. Οι κολοκύθες ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα μυρωδικά και με πολύ αγάπη σας συστήνω αυτήν τη συνταγή που άρεσε πολύ και στην γάτα μας.

Θα τις βρείτε παντού τέτοια εποχή και θα εκπλαγείτε με την χρησιμότητα τους. Αντί για μαντζουράνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι. Εννοείται αν δεν θέλετε δεν βάζετε παρμεζάνα και προσθέτετε κάποιο άλλο τυρί ή καθόλου.

Υλικά

  • 500γρ. κολοκύθα καθαρισμένη σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3κτ.σ βούτυρο ζωικής προέλευσης
  • Λίγη μαντζουράνα
  • 1 κούπα γάλα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 500γρ. Bucatini

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.
  2. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε σε ένα σκεύος το βούτυρο, την κολοκύθα σε κομμάτια, το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών.
  3. Σωτάρουμε καλά τα υλικά μας σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν όλα μας τα υλικά.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει τα περνάμε όλα από μπλέντερ και τα τοποθετούμε όλα πάλι στην φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Περνάμε το μπέικον από ένα τηγάνι και πασπαλίζουμε την μακαρονάδα μας με αυτό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ