Food Stories

Η κολοκυθόσουπα των γιορτών

· Με τζίντζερ, κάρυ και ξερό κόλιανδρο ·

30 Δεκεμβρίου, 2015

Εύκολη και γρήγορη κολοκυθόσουπα για να εντυπωσιάσετε τώρα τις γιορτές και όχι μόνο! Μπορείτε άνετα να παίξετε με τα μπαχαρικά και να βάλετε εσείς ότι αγαπάτε ή να παραλείψετε κάποιο που δεν σας αρέσει. Και πάλι νόστιμη θα είναι!

Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 κύβο λαχανικών ψυγείου
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 5cm. τζίντζερ
  • 2κτ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1κτ.γλ.κάρυ
  • 1κτ.γλ. κόλιανδρο ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και τον ζωμό.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε τα λαχανικά μας.
  4. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο σε ένα μπολ.
  5. Βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά πάλι στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και υγρά από το ζουμί που πριν κρατήσαμε από το βράσιμο.
  6. Κάνουμε την σούπα μας όσο πηχτή επιθυμούμε και στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
  7. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και η σούπα μας είναι έτοιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ