Food Stories

Τάρτα με καπνιστό σολωμό και τυρί κρέμα

· Τάρτα σφολιάτας με καπνιστό σολωμό, μαραθόριζα και τυρί κρέμα ·

10 Ιανουαρίου, 2016

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 φύλλα καπνιστού σολωμού χοντροκομμένα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 300γρ. τυρί τύπου ρεγκάτο τριμμένο
  • 250γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 2κτ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
  2. Το χαράζουμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και σοτάρουμε την μαραθόριζα.
  4. Αφού μαλακώσει την τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αυγό, τον καπνιστό σολωμό και το τυρί κρέμα.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ