Food Stories

Κρέμα Καταλάνα με σανγκουίνι

22 Φεβρουάριος, 2019

Όλες οι κρέμες να ξέρετε είναι μέσα στην καρδιά μου. Όποια γεωγραφική προέλευση κι αν έχουν εγώ τις μαγειρεύω και τις αγαπώ. Σου χαϊδεύουν το στομάχι, ειδικά αν τις φας ζεστές, είναι εύκολες, γρήγορες και μπορείς να τις πειράξεις εύκολα. Εννοώ να προσθέσεις ότι θες ή να αλλάξεις κάποιο υλικό (όχι τα βασικά) και να φτιάξεις ένα πιο ιδιαίτερο γλυκό. Στην κρέμα Καταλάνα βάζουν συνήθως κανέλα. Εγώ προτίμησα να βάλω βανίλια, να μειώσω λίγο τα υγρά(γάλα) και να βάλω χυμό και ξύσμα από σαγκουίνι. Το κάψιμο της ζάχαρης στο τέλος μην το φοβηθείτε, αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσετε γιατί την πάει σε άλλο λέβελ!

 

Υλικά

  • 700ml γάλα φρέσκο
  • 50ml χυμό από σαγκουίνι
  • Ξύσμα από 1 σαγκουίνι
  • 180γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 2κτ.σ. κορν-φλάουρ
  • 1 σαγκουίνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το κορν-φλάουρ με τον χυμό από το σαγκουίνι και το προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά.
  4. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στην κατσαρόλα με το γάλα και με μια κουτάλα δοκιμής ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μίγμα με τα αυγά.
  5. Μόλις πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6. Το τοποθετούμε σε μπολάκια και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  7. Όταν κρυώσει προσθέτουμε από πάνω μια φέτα σαγκουίνι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  8. Καίμε με το φλόγιστρο, ή τοποθετούμε τα μπολάκια σε δυνατό γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ