Food Stories

Μπικότα χωρίς ζάχαρη με φυστικοβούτυρο, ταχίνι και αλεύρι βρώμης

28 Ιανουάριος, 2019

Το τέλειο με αυτά τα μπισκότα είναι πως γίνονται με λίγα υλικά, σε χρόνο μηδέν, δεν έχουν ζάχαρη και είναι πολύ νόστιμα. Δεν θές κάτι άλλο…πραγματικά! Για γονείς με παιδιά που τα δυσκολεύουν στο φαγητό (όπως η δικιά μου) είναι ότι πρέπει. Δίνουν ενέργεια και αποτελούν ένα φανταστικό και υγιεινό σνακ. Εγώ συνηθίζω και τα δίνω στη Δάφνη μετά το κολυμβητήριο ή για σνακ όταν είμαστε έξω. Θα τα δοκιμάσω και με άλλα άλευρα και θα σας ενημερώσω.

 

 

 

Υλικά

  • 1 ½ κούπα αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης½ κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2κτ.γλ. αλάτι
  • ½ κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κούπας ταχίνι ολικής άλεσης χωρίς αλάτι
  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο απαλό
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια στο ίδιο μέγεθος.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε με τα δάχτυλα μας να ανοίξουν.
  3. Έπειτα τα πατάμε με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ