
Yλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο ζωικής προέλευσης
- 300 γρ. τυρί κρέμα mascarpone
- 3-4 κτ.σ. ζάχαρη μαύρη
- 10 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι χοντροκομμένους
Για το σιρόπι
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το τυρί mascarpone με τη ζάχαρη και τους χουρμάδες.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος, έτσι ώστε να μπορούμε αργότερα να τα τυλίξουμε σαν μπουρέκια.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο ραντίζουμε το πρώτο φύλλο που έχουμε απλώσει για τύλιγμα.
- Προσθέτουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας ακριβώς πάνω στο πρώτο και ξαναραντίζουμε με το πινέλο το βούτυρο.
- Βάζουμε 1 1/2 περίπου κτ.σ. γεμάτη στην αρχή κάθε φύλλου, μαζεύουμε τα πλαϊνά του φύλλου μέχρι πάνω και ξεκινάμε να τυλίγουμε.
- Όταν φτάσουμε στο τέλος, αλοίφουμε τις
άκρες με περισσότερο βούτυρο για να κολλήσουν και να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο. - Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μόλις βγεί από το φούρνο και σερβίρουμε.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα μας τα υλικά, σ’ ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.