Food Stories

Μελιτίνια

· Μελιτίνια ·

10 Απριλίου, 2015

Υλικά για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 3κτ.σ. βούτυρο
  • ½κτ.γλ. σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
  • 200ml νερό
  • 2κτ.σ.σ ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 900γρ. ανθότυρο
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2κτ.σ. βούτυρο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια μας για να πάει παντού.
  2. Προσθέτουμε τη σόδα, τη ζάχαρη και το νερό.
  3. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο νερό, θα το δείτε στο ζύμωμα. Μόλις το ζυμώσουμε καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τα αβγά.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μιας μακαρομηχανής ή αν με τον πλάστη σε λεπτά μακρόστενα φύλλα.
  7. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ τα φύλλα που έχουμε ανοίξει.
  8. Στη μέση βάζουμε μπόλικη από τη γέμιση, αφήνοντας περιμετρικά κενό.
  9. Σηκώνουμε σιγά σιγά το φύλλο περιμετρικά τσιμπώντας το ζυμάρι με το δάχτυλό μας.
  10. Τοποθετούμε τα μελιτίνια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ