Υλικά για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι σκληρό
- 3κτ.σ. βούτυρο
- ½κτ.γλ. σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
- 200ml νερό
- 2κτ.σ.σ ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 900γρ. ανθότυρο
- 500γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2κτ.σ. βούτυρο
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια μας για να πάει παντού.
- Προσθέτουμε τη σόδα, τη ζάχαρη και το νερό.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο νερό, θα το δείτε στο ζύμωμα. Μόλις το ζυμώσουμε καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τα αβγά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μιας μακαρομηχανής ή αν με τον πλάστη σε λεπτά μακρόστενα φύλλα.
- Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ τα φύλλα που έχουμε ανοίξει.
- Στη μέση βάζουμε μπόλικη από τη γέμιση, αφήνοντας περιμετρικά κενό.
- Σηκώνουμε σιγά σιγά το φύλλο περιμετρικά τσιμπώντας το ζυμάρι με το δάχτυλό μας.
- Τοποθετούμε τα μελιτίνια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.