ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά
- 200γρ. ρύζι μπασμάτι
- 200γρ. φακές
- 3 καρότα
- Φύλλα από φρέσκο δυόσμο
- Λίγο μαϊντανό
- 2-3κτ.σ. κουκουνάρι
- 3κτ.σ. άθερμο πετιμέζι
- 100ml ηλιέλαιο
- Αλάτι-πιπέρι
- 2κτ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι και τις φακές σε ξεχωριστές κατσαρόλες και τα σουρώνουμε καλά.
- Ξεφλουδίζουμε ειδικό πίλερ (αν δεν έχετε δεν πειράζει και το κανονικό μας κάνει) τα καρότα.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό το δυόσμο και τα κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με τα καρότα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το πετιμέζι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Σερβίρουμε σε μακρόστενο σκεύος ή σε ποτηράκια βαθιά, πρώτα λίγο από το ρύζι, μετά τις φακές και μετά τα καρότα. Τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ