Food Stories
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 200γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 200γρ. φακές
  • 3 καρότα
  • Φύλλα από φρέσκο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2-3κτ.σ. κουκουνάρι
  • 3κτ.σ. άθερμο πετιμέζι
  • 100ml ηλιέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2κτ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι και τις φακές σε ξεχωριστές κατσαρόλες και τα σουρώνουμε καλά.
  2. Ξεφλουδίζουμε ειδικό πίλερ (αν δεν έχετε δεν πειράζει και το κανονικό μας κάνει) τα καρότα.
  3. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό το δυόσμο και τα κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με τα καρότα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το πετιμέζι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  5. Σερβίρουμε σε μακρόστενο σκεύος ή σε ποτηράκια βαθιά, πρώτα λίγο από το ρύζι, μετά τις φακές και μετά τα καρότα. Τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ