[vimeo id=”89924029″ ][/vimeo]
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά
- 200γρ. χαλούμι
- Φύλλα ρόκας
- 3-4 φρυγανιές παξιμαδιού με κριθάρι
Για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι
- 350γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2κτ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
- 5-6τμχ. Λιαστές ντομάτες με το λάδι τους
- 2κτ.σ. κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα υλικά για το πέστο σε ένα μικρό μπλεντεράκι μέχρι να δημιουργεί μια ομοιόμορφη πάστα ή ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Σ’ ένα άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί με το πέστο λιαστής και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά burgers περίπου όσο το μέγεθος των φρυγανιών μας.
- Ψήνουμε τα burgers μας σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να είναι έτοιμα και λίγο πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, τοποθετούμε πάνω από κάθε burger και μια χοντρή φέτα από χαλούμι.
- Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανιά ένα burger και από πάνω προσθέτουμε λίγα φύλλα ρόκας.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ