Food Stories

[vimeo id=”89924029″ ][/vimeo]

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 200γρ. χαλούμι
  • Φύλλα ρόκας
  • 3-4 φρυγανιές παξιμαδιού με κριθάρι

Για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι

  • 350γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 5-6τμχ. Λιαστές ντομάτες με το λάδι τους
  • 2κτ.σ. κουκουνάρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα υλικά για το πέστο σε ένα μικρό μπλεντεράκι μέχρι να δημιουργεί μια ομοιόμορφη πάστα ή ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  2. Σ’ ένα άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί με το πέστο λιαστής και ανακατεύουμε.
  3. Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά burgers περίπου όσο το μέγεθος των φρυγανιών μας.
  4. Ψήνουμε τα burgers μας σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να είναι έτοιμα και λίγο πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, τοποθετούμε πάνω από κάθε burger και μια χοντρή φέτα από χαλούμι.
  5. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανιά ένα burger και από πάνω προσθέτουμε λίγα φύλλα ρόκας.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ