Food Stories
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 25γρ. ζάχαρη
  • ½ κτ.γλ. κανέλλα τριμμένη
  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα και λεπτοκομμένα
  • 1/2 κτ.σ. νερό καυτό
  • 1 βανίλια
  • 110γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 αυγό
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κτ.γλ. σόδα
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα σ’ ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε τα σύκα, το νερό, τη βανίλια και τη μαύρη ζάχαρη σ’ ένα δυνατό μπλεντεράκι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
  3. Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό και την πάστα σύκου.
  4. Το ζυμάρι μας θα είναι λιγάκι υγρό. Φτιάχνουμε μία μπάλα με τα χέρια μας και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  6. Κόβουμε με κουπάτ ή με ένα ποτήρι σ’ ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα μας, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Αλείφουμε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός πινέλου με ασπράδι αυγού.
  8. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με το μίγμα από τη ζάχαρη και την κανέλλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ