Food Stories

Παγωμένη μους γιαουρτιού με πεπόνι

· Κάτι μεταξύ frozen yogurt και σορμπέ ·

12 Σεπτέμβριος, 2015

Αυτό το γλυκό είναι κάτι μεταξύ frozen yogurt και σορμπέ. Θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά που νομίζω αυτήν την εποχή τα έχουμε όλοι στο ψυγείο μας. Είναι πολύ ελαφρύ και απίστευτα δροσερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι 2% αλλά όχι τελείως άπαχο, καθώς επίσης και όποια γλυκαντική ουσία εσείς προτιμάτε, αν βέβαια το θέλετε πιο γλυκό. Εγώ δεν βάζω καθόλου ζάχαρη γιατί μου αρέσει η φυσική γεύση και αίσθηση που σου αφήνει και φυσικά έχει και λιγότερες θερμίδες!

Υλικά

  • 1 Πεπόνι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  2. Αφού παγώσουν καλά τα βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετούμε ξανά την μους στην κατάψυξη.
  4. Σε περίπτωση που θέλετε την μους πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ