Αυτό το γλυκό είναι κάτι μεταξύ frozen yogurt και σορμπέ. Θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά που νομίζω αυτήν την εποχή τα έχουμε όλοι στο ψυγείο μας. Είναι πολύ ελαφρύ και απίστευτα δροσερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι 2% αλλά όχι τελείως άπαχο, καθώς επίσης και όποια γλυκαντική ουσία εσείς προτιμάτε, αν βέβαια το θέλετε πιο γλυκό. Εγώ δεν βάζω καθόλου ζάχαρη γιατί μου αρέσει η φυσική γεύση και αίσθηση που σου αφήνει και φυσικά έχει και λιγότερες θερμίδες!
Υλικά
- 1 Πεπόνι
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
- Αφού παγώσουν καλά τα βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετούμε ξανά την μους στην κατάψυξη.
- Σε περίπτωση που θέλετε την μους πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη.