Food Stories

Pasta με αλμύρα, mascarpone, λεμόνι και τυρί φέτα

25 Αυγούστου, 2018

Η αλμύρα μαζί με το λεμόνι και τη φέτα δένουν μαγικά και απλά φέρνουν το καλοκαιρί στο πιάτο σου!

Η πιο καλοκαιρινή pasta που έχετε δοκιμάσει ever! Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη. Θα την μαγειρέψετε πολύ γρήγορα και θα την αγαπήσετε ακόμα πιο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια pasta θέλετε, νομίζω θα ταιριάξει με όλες το ίδιο καλά. Αν βρεθείτε ποτέ στην Αίγινα (γιατί εκεί την εμπνεύστηκα και την έφτιαξα) να πάτε στην πόλη και να ψωνήσετε τα ζαρζαβατικά σας από τους τοπικούς παραγωγούς και από τα όμορφα καίκια-μανάβικα που έχουν.

Υλικά

  • 1 κτ.σ. βούτυρο
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 100γρ. τυρί φέτα
  • 150γρ. mascarpone ή τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 χούφτες αλμύρα καθαρισμένη
  • 500γρ. pasta
  • Αλάτι-χοντρό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την pasta σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε όλα τα υλικά για την σάλτσα εκτός από την αλμύρα.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει 1 βράση και μόλις πήξει κάπως, ρίχνουμε τα μακαρόνια τα οποία έχουμε βράσει al dente και την αλμύρα.
  5. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ