Για τα κούλουμα και μόνο παραδοσιακά κοκκινιστά σκορδομακάρονα με ζαβογαρίδες. Για όσους δεν ξέρουν οι ζαβογαρίδες ή ψείρες ή κατσαρίδες είναι κάτι μεταξύ γαρίδας και καραβίδας με πολύ έντονη και ωραία γεύση. Για την γεύση τους πολλοί μάγειρες την χρησιμοποιούν σε ζωμούς, αλλά πραγματικά είναι τόσο νόστιμες που αξίζει να τις δοκιμάσετε και να τις μαγειρέψετε σαν τις κανονικές γαρίδες.
Υλικά
Για 1 μερίδα
- 2 ντομάτες τριμμένες στην χοντρή μεριά το τρίφτη
- 3κτ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
- Αλάτι
- 100 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 2-3 ζαβογαρίδες κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 2 κτ.σ. βούτυρο ζωικής προέλευσης λιωμένο
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψί τις ζαβογαρίδες, τις περιχύνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τα σκόρδα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
- Σοτάρουμε καλά χωρίς όμως να μαυρίσουν τα σκόρδα και ρίχνουμε τις ντομάτες και το αλάτι.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε μέχρι και 3 λεπτά πριν από τον κανονικό χρόνο βρασμού τους.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
- Ανακατεύουμε μέχρι τα μακαρόνια να πιούν τα περισσότερα υγρά της σάλτσας και σερβίρουμε.
- Από πάνω τοποθετούμε τις ζαβογαρίδες.