Είναι Κυριακή απόγευμα και σε πιάνει μια υπέρτατη λιγούρα για γλυκό. Κάνει ζέστη έξω αλλά εσύ θες να φας κάτι ζεστό και έχεις όλα τα υλικά για να φτιάξεις μπριος να τα γεμίσεις με σοκολάτα και να τα πάρεις και στην δουλειά αύριο πρωί, γιατί οι Δευτέρες πονάνε! Φυσικά μπορείτε να βάλετε και άλλη σοκολάτα αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα σας καεί στο ψήσιμο. Τώρα που το σκέφτομαι αυτά τα μπριοσάκια θα είναι υπέροχα και με μαρμελάδα. Θα το κάνω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω για πρωινό!
Υλικά
- 40 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. γάλα
- 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. σοκολάτα δάκρυα ή τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά και το γάλα χλιαρό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ένα αυγό.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 κομμάτια.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασία μας και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα το ζυμάρι. Κόβουμε κατά μήκος λωρίδες.
- Πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και τυλίγουμε το ζυμάρι λιγάκι λοξά έτσι ώστε να εξέχει μια μυτούλα στην κορυφή του. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε σε όρθια θέση σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό σε όλη την επιφάνεια του μπριός και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.