Food Stories

Σπαγγέτι από κολοκύθι με σάλτσα από χουρμάδες και κεφτεδάκια γαλοπούλας

· Σπαγγέτι από κολοκύθι με σάλτσα από χουρμάδες και κεφτεδάκια γαλοπούλας ·

25 Ιουνίου, 2015

Αυτή η συνταγή είναι άκρως καλοκαιρινή αλλά και ωμοφαγική, αν εξαιρέσεις τους κεφτέδες. Η σάλτσα είναι φανταστική και την έχω βρεί (όχι ακριβώς έτσι) σε βιβλίο ωμοφαγίας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να την βράσουμε καθόλου. Ταιριάζει απίστευτα και με μακαρόνια κανονικά του Θεού αλλά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν ντιπ. Αν θέλετε να πάρετε σε ταπεράκι το συγκεκριμένο φαγητό π.χ. στο γραφείο προτείνω να τα βάλετε όλα σε ξεχωριστά ταπεράκια γιατί τα κολοκύθια βγάζουν πολλά υγρά.
Επίσης αν δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα για τα κολοκύθια εννοείται πως μπορείτε να τα κόψετε και με πίλερ απλό, δεν θα έχετε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά την δουλειά σας θα την κάνετε.

Για όποιον ενδιαφέρεται το μηχάνημα αυτό μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα τρέντι κουζινάδικα που κυκλοφορούν αλλά και στο internet εδώ.

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 160 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγος ξερός βασιλικός και λίγη ματζουράνα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1 ντομάτα χωρίς την φλούδα
  • 2 χουρμάδες μεγάλους μουλιασμένους στο νερό χωρίς το κουκούτσι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι, ρίγανη και βασιλικό
  • 3 μεγάλα κολοκύθια

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια

  1. Ζυμώνουμε όλα μας τα υλικά και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό από την βρύση για να μας γίνουν πιο αφράτοι.
  2. Φτιάχνουμε κεφτεδάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Εκτέλεση για την σάλτσα

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλεντεράκι. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις γίνουν τα κεφτεδάκια τα πετάμε μέσα στην σάλτσα και όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και λίγο σε χαμηλή φωτιά για ένα απλό ζέσταμα. Η σάλτσα αυτή δεν πρέπει να βράσει γιατί αλλάζει τελείως η γεύση της.
  3. Στο ειδικό μηχάνημα κάνουμε τα κολοκύθια σπαγγέτι και τα τοποθετούμε όπως είναι ωμά σε πιάτο βαθύ. Προσθέτουμε την σάλτσα με τους κεφτέδες και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ