Food Stories

Το γιουβαρλάκι Τhai

24 Οκτώβριος, 2017

Τα αγαπημένα γιουβαρλάκια της μαμάς σου, θα γίνουν από κοτόπουλο και θα τα βάλεις σε thai mood γιατί μπορείς κι είναι κι εύκολο.

Σουπίτσα για τα κρύα που και καλά έρχονται και για τα πρώτα κρυώματα που αυτά ήρθαν και δεν φεύγουν εύκολα. Γιουβαρλάκια από κοτόπουλο και τζίντζερ σε ταυλανδέζικο ζωμό.

Υλικά για την σούπα-ζωμό

  • 2κτ.σ fish sauce
  • Χυμό από ένα lime
  • 1 ζωμό κοτόπουλου από τα ψυγεία (όχι κύβο)
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού ή αν βρείτε lemongrass (λεμονόχορτο)
  • Λίγο ξύσμα από τζίντζερ (περίπου ½ κτ.γλ)
  • 1 κουτί ή κονσέρβα γάλα καρύδας
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ή κόλιανδρο
  • ½ πιπερίτσα τσίλι κόκκινη καυτερή (αν τρώτε τα λιγάκι καυτερά) ή γλυκιά τσίλι sauce

Υλικά για τα γιουβαρλάκια

  • 300γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 2κτ.σ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 αυγό
  • 5 cm. τριμμένο τζίντζερ
  • 1κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το γάλα καρύδας και το μαιντανό, σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια εκτός από το κορν-φλάουρ και πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια.
  3. Τα πασπαλίζουμε με το κορν-φλάουρ και τα ρίχνουμε στον ζωμό αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά μας.
  4. Μόλις γίνουν τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαιντανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ