Στην συνταγή αυτή φτιάχνουμε το δικό μας παντεσπάνι. Θα το έχετε σαν βάση και σε άλλα γλυκά ή τούρτες που θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε την ίδια τούρτα και με άλλες γεύσεις μαρμελάδας. Είναι πραγματικά πολύ γρήγορη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Θα σας λύσει τα χέρια πολλές φορές!
Υλικά για το παντεσπάνι κακάο
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1κτ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3κτ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
Υλικά για το γλυκό
- 3 κομμάτια παντεσπάνι κακάο
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 1 μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
- Ξύσμα σοκολάτας
- 5κτ.σ. νερό
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
- Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη καλά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Βάζουμε το μαχαίρι μας στο παντεσπάνι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
- Αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια.
Εκτέλεση για το γλυκό
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε ένα κατσαρόλι και προσθέτουμε 5κτ.σ. νερό. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο σκεύος που θέλουμε να το σερβίρουμε. Ραντίζουμε και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού το σιρόπι από την μαρμελάδα. Από πάνω
- προσθέτουμε σαντιγί και λίγη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα επόμενα κομμάτια τελειώνοντας με σαντιγί και σοκολάτα.