Έχω μια μικρή λατρεία στα όσπρια και προσπαθώ να τα βάζω στα φαγητά μου όσο πιο συχνά μπορώ. Αυτή η σαλάτα τρώγεται και κρύα και ζεστή. Εμένα μου αρέσει περισσότερο ζεστή και αν δεν σας γεμίζει το μάτι σαν σαλάτα, ονομάστε το ορεκτικό, το ίδιο νόστιμο θα είναι! Aν θέλετε ακόμα πιο έντονη γεύση από τα μπαχαρικά , μπορείτε να τα προσθέσετε, την ώρα που σοτάρετε το πλιγούρι με τα ρεβίθια. Επίσης, αντί για πελτέ ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάστα από πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
- 200γρ. πλιγούρι
- 150γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1κτ.σ. πελτέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2κτ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κτ.γλ. κόλιανδρο ξερό
- 1/2 κτ.γλ. κύμινο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το πλιγούρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και λίγο νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό μας.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.