Food Stories

Γαλλική μπραντάδα μπακαλιάρου

23 Μαρτίου, 2016

Μπακαλιάρος σκορδαλιά 2 σε 1. Δηλαδή, ανακατεύεις την απαλή σκορδαλιά από πατάτα με τον μπακαλιάρο και έχεις μια γαλλική υπέροχη μπραντάδα. Είναι ένα φαγητό που γίνεται πολύ γρήγορα και πραγματικά είναι πεντανόστιμο! Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ όσον αφορά την γεύση του σκόρδου, μπορείτε να βράσετε το σκόρδο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα. Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ γάλα εβαπορέ γιατί έχει πιο έντονη γεύση, αλλά εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό φρέσκο γάλα.

Υλικά

  • 1000ml γάλα
  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κομμάτια μπακαλιάρος κατεψυγμένος
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κτ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι λευκό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Φέρνουμε σε βρασμό το γάλα, τις πατάτες, τον μπακαλιάρο, τον άνηθο και το βούτυρο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  3. Σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας κουτάλας, λιώνουμε τις πατάτες και το ψάρι και προσθέτουμε, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Δεν θέλουμε να γίνει τελείως πουρές το μείγμα μας. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχουμε αν αφήσουμε κάποια μεγάλα κομμάτια πατάτας και μπακαλιάρου. Στρώνουμε καλά το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα η μπραντάδα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ