Food Stories

Αφράτα muffins με κουνουπίδι και παρμεζάνα

· Πολύ αφράτα και εύκολα muffins με κουνουπίδι και παρμεζάνα. ·

9 Μαΐου, 2015

Υλικά

  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. κουνουπίδι ελαφρώς βρασμένο
  • 6 κτ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5 φέτες μπέικον
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κτ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε μαζί με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  4. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για cup cakes και τοποθετούμε σε κάθε θήκη πάνω από τη μέση το μείγμα μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ