Food Stories

Τάρτα με σπαράγγια

· Τάρτα με σπαράγγια ανθότυρο και παρμεζάνα ·

22 Νοέμβριος, 2015

Αν αγαπάτε τα σπαράγγια θα αγαπήσετε και αυτή την συνταγή. Αν δεν τα αγαπάτε δοκιμάστε την και θα αλλάξετε γνώμη. Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Προτείνω να την εμπλουτίσετε με φρέσκα μυρωδικά που σας αρέσουν ή και να πειραματιστείτε με τα τυριά. Όπως και να έχει η επιτυχία της είναι σίγουρη.

Υλικά

  • 1-2 πακέτα σπαράγγια (εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 100γρ. γλυκιά γραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω μέρος τους.
  2. Τα ρίχνουμε σε βρασμένο νερό για 7 λεπτά.
  3. Αμέσως τα τοποθετούμε ε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  4. Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  5. Στρώνουμε τα φύλλα και κόβουμε τις άκρες. Τα αλείφουμε και αυτά με ελαιόλαδο.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στρώνουμε την γέμιση πάνω στα φύλλα.
  7. Τοποθετούμε από πάνω τα σπαράγγια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ