Food Stories

Κρέας από τους Ευβιότοπους

· για να τρώμε το κρέας όπως θα έπρεπε να είναι ·

24 Νοεμβρίου, 2015

Οι Ευβιότοποι μπορούν να εγγυηθούν ποιοτικό κρέας, υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας γιατί προέρχεται από ζώα υγιή, που εκτρέφονται με 100% βιολογικές τροφές, μεγαλώνουν με ήπιους ρυθμούς και κινούνται σε άνετους χώρους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Εμένα μου έστειλαν αυτά τα καλούδια σήμερα και έμεινα έκπληκτη από την ποιότητα της πρώτης ύλης και της γεύσης, τις προσιτές τιμές και την ποικιλία κρεάτων που διαθέτουν. Ο ιδρυτής Κ. Μηνάς Χάλαρης με μότο του ‘Από την φάρμα μας στο τραπέζι σας’, μας εξηγεί πως έχουν επιλέξει οι ίδιοι να επιβλέπουν και να φροντίζουν προσωπικά κάθε στάδιο της διαδικασίας, έτσι ώστε να είναι σίγουροι για αυτό που εκτρέφουν και εμείς ασφαλείς με αυτό που τρώμε.

Ακολουθούν δύο υπέροχες κλασσικές συνταγές από μοσχάρι μπρεζέ και κοτόπουλο με σάλτσα μπύρας και φρέσκια ματζουράνα των Ευβιότοπων που θα αναδείξουν την ποιότητα και την γεύση τους, έτσι όπως πρέπει να είναι πραγματικά το κρέας που τρώμε! Από τη φάρμα των Ευβοιότοπων στη κουζίνα μας και από τη κουζίνας μας στο πιάτο μας!

Υλικά για το μοσχάρι μπρεζέ

  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο καρέ
  • 1 ζωμό ψυγείου μοσχαρίσιο
  • 1κτ.σ. πελτέ
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 100ml μαυροδάφνη

Υλικά για το κοτόπουλο με μπύρα και ματζουράνα

  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο καρέ
  • 1 ζωμό ψυγείου κοτόπουλου
  • 100ml μπύρα
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κτ.σ. κορν-φλάουρ
  • Φρέσκια ματζουράνα

Εκτέλεση για το μοσχάρι μπρεζέ

  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο ελαιόλαδο πολύ καλά σε δυνατή φωτιά από όλες τις μεριές τους.
  2. Τα αφαιρούμε από το σκεύος μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στην ίδια λιπαρή ουσία με το κρεμμύδι και το καρότο.
  3. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με τα κρασιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο ήμισυ.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψουμε το κρέας. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Εκτέλεση για το κότοπουλο με μπύρα και ματζουράνα

  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο ελαιόλαδο πολύ καλά σε δυνατή φωτιά από όλες τις μεριές τους.
  2. Τα αφαιρούμε από το σκεύος μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στην ίδια λιπαρή ουσία με το κρεμμύδι και το καρότο.
  3. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο ήμισυ.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό, την ματζουράνα και προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψουμε το κρέας. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Διαλύουμε με λίγη μπύρα το κορν-φλάουρ και προσθέτουμε λίγο από τα υγρά του βρασίματος.
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

* Τα προϊόντα τους τα βρίσκουμε στο νέο τους κατάστημα στη Ν.Ερυθραία και στο Ψυχικό, όπου τα παραλαμβάνουν αυθημερόν από το υπερσύγχρονο τυποποιητήριο τους και διατίθενται αποκλειστικά συσκευασμένα, φέροντας όλα τα διακριτικά προέλευσης, βιολογικής εκτροφής, ημερομηνιών τυποποίησης και προτεινόμενης κατανάλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ