Food Stories

Μπακλαβάς με μπανάνα

· Θέλω τώρα αυτό το γλυκό ·

17 Νοέμβριος, 2015

Δεν ήθελα να φτιάξω έναν κανονικό μπακλαβά, γιατί δεν ήταν από αυτές τις μέρες. Ήταν από τις μέρες, που στην κουζίνα μου (και στο μυαλό μου), επικρατούσε μια κατάσταση θέλω τώρα αυτό το γλυκό αλλά όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο περίεργο γίνεται. Κάπου εκεί έφτιαξα σε 10 λεπτά αυτό το υπέροχο υβρίδιο μπακλαβαδάκι.
Αν δεν έχετε αυτό το ταψάκι με τις θήκες για cup cakes τρέξτε να το πάρετε! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολη θα κάνει την ζωή σας είτε έχετε στο μυαλό σας να φτιάξετε κάτι αλμυρό είτε κάτι γλυκό. Εμένα μου έχει λύσει τα χέρια πολλές φορές.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό και πολύ γρήγορο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη μπανάνα και όχι φρέσκια αν και πιστεύω πως με την φρέσκια βγαίνει πιο νόστιμο και μοσχοβολάει ο τόπος.

Υλικά

  • 1 μπανάνα
  • 200 γρ. καρύδια
  • 2 κτ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ¼ φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το σιρόπι.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τη μπανάνα και τα χοντροκόβουμε.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί με βάσεις για cup cakes και αλείφουμε με βούτυρο καλά.
  5. Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο κρούστας και μετά κόβουμε τις λωρίδες στη μέση σαν μεγάλα τετράγωνα.
  6. Βάζουμε μέσα σε κάθε θήκη του ταψιού 4-5 φύλλα κρούστας και από πάνω τα περιχύνουμε με το βούτυρο.
  7. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε θήκη μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
  8. Βγάζουμε το ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ