Κλασσική Ιταλική μακαρονάδα εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
- 500γρ. bucatini
- 300γρ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και μόλις περάσει σχεδόν 1 λεπτό περίπου αφαιρούμε σχεδόν 2 κούπες νερό και το κρατάμε στην άκρη.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια στα 7 λεπτά και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα με το νερό που έχουμε κρατήσει σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
- Τέλος προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.