Το ριζότο, είναι από τα πιάτα που αν ξέρεις να το κάνεις καλά, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο στο τραπέζι σου. Ψέματα, θα χρειαστείς και καλό κρασί να το συνοδεύσεις! Αυτά τα δύο και θα εντυπωσιάσεις! Και τι καλύτερο για να το συνοδεύσεις από φρέσκα θαλασσινά. Ιδανικό για μένα είναι το καβούρι χάρη στην κομψή και ντελικάτη του γεύση. Ταιριάζει απίστευτα πολύ με το λεμόνι και αν αγαπάτε τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο τσίλι. Καλή απόλαυση!
Υλικά
- 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
- 200ml κρασί λευκό
- 2κτ.σ. βούτυρο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. καβούρι ψίχα
- 70γρ. παρμεζάνα
- 150γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τον ζωμό σε 1 λίτρο ζεστό νερό και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το βούτυρο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε λίγο ζωμό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι μας να έχει μαγειρευτεί. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγο ζωμό και όχι όλο απλά μέχρι να καλυφτεί το ρύζι.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το καβούρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω ξύσμα λεμονιού, λίγη ψίχα από το καβούρι και λεπτές φέτες μαραθόριζας.