Η Κυριακή είναι μέρα χαλάρωσης! Κάλεσε φίλους στο σπίτι και εντυπωσίασε τους με μια πανεύκολη, σπιτική pizza!
Υλικά για το ζυμάρι
- 200γρ. αλεύρι σκληρό ( το μπλέ)
- 50γρ. αλεύρι κίτρινο
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- Λίγο αλάτι
- 1.2 κτ.γλ. μαύρη ζάχαρη
- 170ml νερό χλιαρό
Υλικά για τη σάλτσα
- 300ml πουρέ ντομάτας (τύπου pummaro)
- ¼ πιπεριά πράσινη
- 2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 5 φύλλα μικρά
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Λίγη φρέσκια ρίγανη
- 1 κτ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για την pizza
- 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη από την χοντρή μεριά
Εκτέλεση για το ζυμάρι
- Ανακατεύουμε όλα τα ξερά υλικά καλά με τα χέρια μας και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό.
- Πλάθουμε καλά το ζυμάρι σε μία μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά.
- Έπειτα, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί πίτσας και απλώνουμε το ζυμάρι από το κέντρο και προς τα έξω με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια τους ταψιού.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά το ζυμάρι σκέτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε σε ένα μπλενταράκι, όλα τα υλικά και τα κάνουμε πουρέ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρόλι και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.
Εκτέλεση για την pizza
- Αλείφουμε το ζυμάρι της πίστας με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα η πίτσα μας.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με φρέσκα φύλλα βασιλικού.