Food Stories

Αυθεντική Ιταλική pizza margherita

· Η Κυριακή είναι μέρα χαλάρωσης ·

4 Οκτωβρίου, 2015

Η Κυριακή είναι μέρα χαλάρωσης! Κάλεσε φίλους στο σπίτι και εντυπωσίασε τους με μια πανεύκολη, σπιτική pizza!

Υλικά για το ζυμάρι

  • 200γρ. αλεύρι σκληρό ( το μπλέ)
  • 50γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • 1.2 κτ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 170ml νερό χλιαρό

Υλικά για τη σάλτσα

  • 300ml πουρέ ντομάτας (τύπου pummaro)
  • ¼ πιπεριά πράσινη
  • 2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 5 φύλλα μικρά
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κτ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για την pizza

  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη από την χοντρή μεριά

Εκτέλεση για το ζυμάρι

  1. Ανακατεύουμε όλα τα ξερά υλικά καλά με τα χέρια μας και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό.
  2. Πλάθουμε καλά το ζυμάρι σε μία μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά.
  3. Έπειτα, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί πίτσας και απλώνουμε το ζυμάρι από το κέντρο και προς τα έξω με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια τους ταψιού.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά το ζυμάρι σκέτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπλενταράκι, όλα τα υλικά και τα κάνουμε πουρέ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρόλι και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.

Εκτέλεση για την pizza

  1. Αλείφουμε το ζυμάρι της πίστας με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα η πίτσα μας.
  2. Πασπαλίζουμε από πάνω με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ