Food Stories

Eclair με μους μήλου και γλάσο από φιστίκι Αιγίνης

27 Νοεμβρίου, 2017

Ελαφριά και πεντανόστιμα éclair, κάντε τα και μικρά για κέρασμα. Αντί για γλάσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα λευκή ή υγείας.

 

Κλασσικά και αγαπημένα τα éclair. Την ζύμη μην την φοβάστε. Είναι πιο εύκολη από αυτό που φαντάζεστε. Η μους μήλου φανταστική και πολύ διακριτική, δίνει μια πιο φρέσκια  και ελαφριά γεύση στο eclair.

 

 

Υλικά

Για την μους

  • 3 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κτ.γλ. κανέλα τριμμένη

Για τα eclairs

  • 130γρ. νερό
  • 2γρ. αλάτι ψηλό
  • 70γρ. βούτυρο
  • 2γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. αλέυρι μαλακό
  • 125γρ. αυγά

Για το γλάσο

  • Ζάχαρη άχνη
  • Νερό
  • Φιστίκι αιγίνης σκόνη

Εκτέλεση

Για τη μους

  • Βράζουμε σε νερό με το ξυλαράκι κανέλας τα μήλα.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε την κανέλα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ενσωματώνουμε μέσα τον πολτό από τα μήλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη.

Για τα eclairs

  1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο.
  2. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το μίγμα στο μίξερ.
  4. Εκεί ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τα eclairs σε ταψί που έχουμε βάλει φύλλο σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά αν τα éclair είναι μικρά ή 35 λεπτά αν τα eclairs είναι μεγάλα σαν τα δικά μου.
  7. Μόλις βγουν τα αφήνουμε αν κρυώσουν και μετά τα κόβουμε στη μέση.
  8. Τα γεμίζουμε με την μους.
  9. Ραντίζουμε το πάνω μέρος του éclair με το γλάσο.
  10. Διατηρούμε στο ψυγείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ