Ελαφριά και πεντανόστιμα éclair, κάντε τα και μικρά για κέρασμα. Αντί για γλάσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα λευκή ή υγείας.
Κλασσικά και αγαπημένα τα éclair. Την ζύμη μην την φοβάστε. Είναι πιο εύκολη από αυτό που φαντάζεστε. Η μους μήλου φανταστική και πολύ διακριτική, δίνει μια πιο φρέσκια και ελαφριά γεύση στο eclair.
Υλικά
Για την μους
- 3 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ κτ.γλ. κανέλα τριμμένη
Για τα eclairs
- 130γρ. νερό
- 2γρ. αλάτι ψηλό
- 70γρ. βούτυρο
- 2γρ. ζάχαρη
- 80γρ. αλέυρι μαλακό
- 125γρ. αυγά
Για το γλάσο
- Ζάχαρη άχνη
- Νερό
- Φιστίκι αιγίνης σκόνη
Εκτέλεση
Για τη μους
- Βράζουμε σε νερό με το ξυλαράκι κανέλας τα μήλα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε την κανέλα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ενσωματώνουμε μέσα τον πολτό από τα μήλα.
- Ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη.
Για τα eclairs
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο.
- Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το μίγμα στο μίξερ.
- Εκεί ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά.
- Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τα eclairs σε ταψί που έχουμε βάλει φύλλο σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά αν τα éclair είναι μικρά ή 35 λεπτά αν τα eclairs είναι μεγάλα σαν τα δικά μου.
- Μόλις βγουν τα αφήνουμε αν κρυώσουν και μετά τα κόβουμε στη μέση.
- Τα γεμίζουμε με την μους.
- Ραντίζουμε το πάνω μέρος του éclair με το γλάσο.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.