Food Stories

Φαλάφελ με γλυκοπατάτα και φρέσκο κουρκουμά

· Φαλάφελ γλυκοπατάτας με δροσερή σαλάτα ντομάτας και χούμους ·

13 Οκτώβριος, 2017

Δες τα φαλάφελ αλλιώς, δοκίμασε τα με γλυκοπατάτα και θα εκπλαγείς. Συνταγή που τα έχει όλα. Και το κυρίως και την σαλάτα και το πρώτο σου. Μπορεί να σταθεί και με παρέα αλλά και πιο φόρμαλ. 

 

Υλικά για τα φαλάφελ

  • 3 γλυκοτάτατες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • Περίπου 150γρ. αλεύρι (στο ζύμωμα θα δείτε αν κολλάει στο χέρι θα χρειαστεί κι άλλο)
  • Λίγο ξύσμα από φρέσκο κουρκουμά ή ½ κτ.γλ ξερό
  • ½ κτ.γλ. ξερό κόλιανδρο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Υλικά για την σαλάτα

  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • Μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Μισό μάτσο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι σε κυβάκια

Υλικά για το χούμους

  • 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 2 κτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κτ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση για τα φαλάφελ

  1. Ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά φαλάφελ.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα τα φαλάφελ.

Εκτέλεση για την σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Για το χούμους
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας καλά.

Εκτέλεση για το χούμους

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας καλά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ