
Χτες το απόγευμα, ξεφυλλίζοντας ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής της μαμάς, συναντήθηκα με τους πιο αφράτους και καμαρωτούς κολοκυθοκεφτέδες. Και επειδή τα άνθη του κολοκυθιού είναι πολύ πιο νόστιμα, έκανα τους κεφτέδες μου, με τους κορφάδες και βγήκαν τέλειοι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά όπως άνηθο ή και μάραθο ή και άλλα πιο σκληρά τυριά, αν και νομίζω πως τον κολοκυθοκεφτέ τον έχει παντρευτεί η φέτα φορέβερ. Επίσης κάτι σημαντικό, μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα ώρες πριν και να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τους φάτε γιατί δεν θα βγάλει ζουμιά όπως τα κολοκύθια τα κανονικά, λόγω ανθών.
Υλικά
- 13 κολοκυθοκορφάδες
- 100 γρ. φέτα σκληρή
- 1 αυγό
- 1 κτ.γλ. δυόσμος ξερός
- 4 κτ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βάζουμε τους κορφάδες στο μπλέντερ και τους ψιλοκόβουμε (να μην γίνουν πουρές).
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τους κεφτέδες με την βοήθεια 2 κουταλιών.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.